Nieuws/Wat U Zegt
969765
Wat U Zegt

Met de auto naar school

Vakantie, even geen auto’s bij de twee scholen in ons dorp. Kennelijk is het voor de jeugd van tegenwoordig een grote moeite om naar school te lopen of op de fiets te komen, schrijft Dick Schalekamp uit Giekerk.

"Ik weet dat het vroeger allemaal anders was en dat men als jongeling met de benenwagen of per fiets naar school moest. In mijn dagelijkse ronde met de hond sta ik er telkens weer versteld van hoeveel ouders hun kroost per auto naar school brengen.

Niet dat het mijn zorg is, mijn kinderen zijn reeds volwassen, maar zij gingen lopend naar school, ook al omdat wij er vlak bij woonden, net als zoveel kinderen die nu op dezelfde school zitten.

Ik vraag mij af of deze kinderen enig idee hebben wat er in het verkeer speelt en of zij ook maar iets af weten van verkeersregels. Ben ik nu een zwartkijker en zie ik het te somber in en ben ik ouderwets in deze? Het is toch ook nog zo dat de jeugd meer moet bewegen, evenals de ouders en wat is er dan beter om per fiets of benenwagen naar school te gaan?

U denkt vast: waar maakt die man zich druk om, en u heeft gelijk, toch maak ik mij zorgen om de kinderen. Die moeten van jongs af aan leren hoe deel te nemen aan het verkeer."

Deelt u de ervaring van deze lezer dat meer en meer kinderen met de auto naar school worden gebracht? En vindt u dat, net als deze lezer, zorgelijk? U kunt hieronder op deze brief reageren.