Nieuws/Wat U Zegt
975987
Wat U Zegt

Vakantie-'pret'

De tijd van de vakanties is bijna weer daar en de vakantiegidsen en folders liggen weer op de salontafel. De voorpret is net zo belangrijk als de vakantie zelf. Volgens Dick Schalekamp schuilt er een groot gevaar: ruzies tussen echtelieden.

"Is het ons in Nederland bij dertig graden al snel te heet, in het buitenland genieten wij van dit soort temperaturen. Ik vind dat een merkwaardig fenomeen. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar wij zoeken een vakantieoord uit dat niet te duur is, maar dat wel al de faciliteiten heeft die het ons aangenaam maakt. Is er iets mis, de vaatwasser is stuk, het bed is te zacht of er is geen koffiezetapparaat in het huisje aanwezig, wij staan op onze achterste poten. Of als wij te ver van het strand zitten en kilometers moeten lopen om er te komen. Waarom ergeren wij Nederlanders ons aan vaak kleine dingen?

De mooiste tijd van het jaar komt weer aan, en wij zullen genieten van een mooie vakantie. Daar mag best wat stress tegenover staan. Zitten wij in een tentje, wij zijn nog meer afhankelijk van het weer. Uit ervaring weet ik dat daardoor veel ruzies ontstaan. Men wordt wakker door een enorme hoosbui en moet 's ochtends bij het ontwaken constateren dat het wel erg vochtig is in het tentje. Dit is zeer onprettig en het kan lijden tot een heftige woordenwisseling tussen beide partners.

Het kan zelfs zo ver gaan dat de echtgenoot zijn partner op de trein wil zetten, zodat hij verlost is van haar gezeur over een broek die door het vocht van het water dat in het tentje is binnen komen drijven, iets is bevuild. Nee, geef mij maar een vakantie in een oord waar ik verzekerd ben van mooi weer."

Hoe beleeft u de vakantie, en de echtelijke stress die daar soms bij komt kijken? Zijn de beelden die deze lezer schetst herkenbaar? U kunt hieronder op deze brief reageren.