Nieuws/Wat U Zegt
976029
Wat U Zegt

Is graaien beter dan eerlijkheid?

Ans is een eerlijke hardwerkend rechtschapen vrouw. Daar is ze trots op maar langzamerhand twijfelt ze of dit wel de goede weg is gezien de grote hoeveelheid mensen die de boel beduvelen en daar makkelijk mee wegkomen. Denkt u er ook zo over? Lees haar relaas en geef uw mening.

Ans, Hilversum

Ik ben een gewone vrouw van 55 jaar, in een gewoon huurhuis, met een gewoon gezin. Wij werken om en om hard in ploegendiensten zodat er altijd iemand thuis is voor de kinderen. Wij krijgen nergens subsidie, toelages, of kwijtscheldingen voor maar door zuinig te leven redden we het met wat we hebben.

Vanaf mijn 17e jaar werk ik met veel plezier en toewijding in de zorg. Mijn werk doe ik met respect voor mijn medemens .Ook in mijn prive leven geloof ik in eerlijkheid , respect voor anderen en je best doen een goed mens te zijn. Dit hebben wij doorgegeven aan onze kinderen, en vooralsnog zijn ook zij eerlijke , rechtschapen jongeren die respect hebben voor hun medemens en hun omgeving Toch twijfel ik meer en meer aan onze manier van leven.Om mij heen van hoog tot laag zie ik steeds vaker mensen die niet eerlijk zijn, de boel beduvelen, liegen, fraude plegen en er lachend mee wegkomen. Niemand legt hen ook maar iets in de weg. Er is altijd iemand die hun straatje schoonveegt en anders is er wel justitie die ze om hun vinger kunnen winden met een mooie leugen waardoor ze door kunnen gaan met hun manier van leven. Dat leven is luxe, ongecompliceerd en ze hebben geen zorgen voor de toekomst!

Wij wel! Over pakweg 5 jaar kunnen wij de almaar hoger wordende huur niet meer betalen en staan op straat. Inmiddels zijn we dan beiden 60+ en hopelijk niet hulpbehoevend want onze gemeente is nu al bijna failliet en zal dan geen geld meer hebben voor zorg voor ouderen, zieken en gehandicapten.

 Mijn baan zal niet meer bestaan omdat de instellingen zijn gesloten en ook mijn man zal wegbezuinigd zijn door allerlei vreemde wetten uit Brussel. Steeds vaker denk ik dus dat ik iets helemaal niet goed doe! Ik moet fraude gaan plegen. Ik moet graaien wat ik graaien kan, liegen , oplichten en de boel belazeren!! Zoniet dan gaat het erg slecht met ons aflopen.

Wat vindt u van dit verhaal We horene graag uw mening.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl.