Nieuws/Wat U Zegt
976073
Wat U Zegt

Geen alcohol met dochter

Lezeres I. Kolk uit Hengelo heeft al meerdere malen bot gevangen toen ze in de supermarkt een fles wijn wilde afrekenen. Niet omdat ze zelf zo jong is, maar omdat ze haar 15-jarige dochter bij zich had.

"Het is immers 'aannemelijk' dat ik die fles wijn voor háár koop, simpelweg omdat ze bij me is. Ik zet dus zo'n beurtbalkje achter mijn boodschappen, pak een chocoladereep en zet mijn dochter daarnaast: nu is ze de vólgende klant. Maar het mag niet baten: de kassière weigert de fles wijn af te rekenen, want mijn dochter staat achter mij. Ik kom daar al 17 jaar, dus ze kennen ons. Maar wat was er gebeurd, als er een onbekend meisje achter me had gestaan? Kan die geen chocoladereep kopen, als ik een fles wijn koop?

Het parlement heeft een wet aangenomen, waarin staat dat een winkelier geen alcohol mag verkopen aan een minderjarige. Maar de uitvoering van het beleid, dat wordt bepaald door de hogere ambtenaren, is bij het stompzinnige af, dat is duidelijk. Ik zou zeggen: wie betaalt, is koper. Is er twijfel over diens leeftijd, vraag dán om identificatie.  Na de koop ligt de verantwoordelijkheid bij de koper."

Wat zijn uw ervaringen met het alcoholverbod voor minderjarigen? En vindt u het terecht dat supermarktmedewerkers streng zijn bij het verkopen van bier, wijn en aanverwanten? U kunt hieronder reageren.