Nieuws/Wat U Zegt
976712648
Wat U Zegt

’Statement helpt homo’s in Polen niet’

De gemeente Nieuwegein heeft per direct de vriendschapsbanden verbroken met de Poolse stad Pulawy. Reden: de Polen denken anders over homo's. Volgens Jan Muijs is de lgbt-gemeenschap in Polen niet geholpen met dit statement.

Net als zeker 30 procent van alle Poolse gemeenten, stelde ook Pulawy een 'homovrije zone' in. Maar is Nederland het middelpunt van de wereld? Moet elk ander land zich dus maar spiegelen aan onze levensstijl als 'de enige ware'? Verbrak Pulawy de banden met Nieuwegein omdat wij in hun ogen een veel te tolerante opstelling ten opzichte van homo's hadden? Nee dus.

Vrijheid van meningsuiting is het hoogste goed. Dat die meningsuiting niet altijd strookt met onze opvattingen is jammer. Maar breng tenminste respect op voor mensen met een mening die nu toevallig niet de onze is. En verbreken van vriendschapsverbanden? Daar zijn de homo's in Polen wel mee geholpen zeg! Dat is wel het laatste wat had moeten gebeuren.

Houdt op zijn minst de discussie gaande. Dat er dan op de lange duur een kentering in denken gaat ontstaan, eventueel met medewerking van andere landen en steden is een mogelijkheid. Nu worden alle homo's in Polen keihard in de steek gelaten.

Jan Muijs, Tilburg

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd