977650
Wat U Zegt

Leer kinderen weer Duits

Waarom moet hier hoofdzakelijk Engels geleerd worden?, vraagt P.W.J. Meijn uit Oldenzaal zich af. Dat zou de handel met Duitsland meer dan goed doen.

"De foto van premier Rutte en de Duitse bondskanselier Merkel laat duidelijk zien hoe de Merkel tegenover Nederland staat. Onze premier Rutte doet zijn best om iets uit te leggen aan haar, maar zij kijkt naar iets anders met een minachtend lachje op haar gezicht. 

Nu kan dat misschien zijn dat onze premier de Duitse taal niet goed machtig is en zij denkt dat er eerst maar eens goed Duits gesproken moet worden als je handel met Duitsland wilt doen. Dat zou dan een forse belediging zijn voor het Nederlands onderwijs. 

Wij willen wel graag handel drijven met Duitsland, maar hun taal en gewoonten leren is niet aan de orde. Erg slecht voor een op internationaal denken en toerisme gericht Nederland. Waarom moet hier hoofdzakelijk Engels geleerd worden?"

Wat vindt u? Moet de Duitse taal op middelbare scholen weer in ere worden hersteld? Of kan onze handelsnatie met Engels toe? U kunt hieronder op deze brief reageren.