977750
Wat U Zegt

'Accijnsverhoging heeft averechts effect'

Minister Dijsselbloem is of ziende blind of staat geheel buiten de werkelijkheid om de tegenvallende accijnsinkomsten aan de crisis te wijten, mailt Ben Boulonois uit Heiloo.

"De minister van Financiën geeft toe dat er na de accijnsverhogingen op alcoholhoudende dranken en tabak 400 miljoen euro minder aan deze belastingen zijn binnengekomen. Hij wijt dit echter aan de crisis! Of hij is ziende blind of staat geheel buiten de werkelijkheid. Iedereen heeft namelijk gewaarschuwd dat deze accijns weg zou vloeien naar het buitenland. Ook de hoogste baas van Heineken, Philip de Ridder.

Op een kratje Heineken zit inmiddels 5 euro aan aan accijns en BTW, en is dus veel goedkoper in België en Duitsland. Iedere weldenkende Nederlander gaat dus naar naar het buitenland om daar zijn goedkopere rokertje te halen en (sterke) drank te kopen. En dat zijn niet alleen de grensbewoners, maar ook andere Nederlanders. Deze kopen dan massale hoeveelheden in want dan loont het pas goed, dus vist de fiscus nog meer naast het net!

Wat dacht u van een fles whisky, ouzo, grappa, jenever of andere sterke drank voor 5 euro? Verkrijgbaar bij de Aldi en Lidl in Bunde, net over grens bij Nieuwerschans. En een fles Franse cognac koop je daar voor 7,60 euro. Als je dan ook in Duitsland je benzinetank nog even volgooit, bespaar je zomaar honderden euro's.Open je ogen Dijsselbloem en verlaag hier de accijns, dan vloeien die gelden niet meer in de Duitse of Belgische maar weer in de Nederlandse schatkist..."