983667
Wat U Zegt

'Nederland draait door'

"Vroegah was het in Den Haag lekker zwart-wit", mailt Johan Sepers uit Capelle aan den IJssel. " Discrimineren deed je niet wat je had gewoon een pleurishekel aan iedereen. Toen was het leven een stuk simpeler."

"Het mag dan ook niemand verbazen dat toen ik voor de eerste keer mijn stem uit mocht brengen, ik dat keurig deed op de CP 86. Gewoon, ik was ADO-fan en iedereen was tegen ons, dus ik tegen iedereen. Tegenwoordig ben ik ietwat genuanceerder in mijn mening.

Ik begrijp wat Wilders zegt, of ik het met hem eens ben, is een tweede. Ik ben ook van mening dat islam en democratie niet samen kunnen gaan. Zie de vele voorbeelden in de diverse landen. Maar ik weet ook dat er heel, heel, heel veel mensen zijn die hun rust en geloof vinden in de islam. Net zoals er heel veel mensen hun rust vinden in het christelijke geloof, het boeddhisme of welk geloof dan ook. Daar is in mijn ogen helemaal niets mis mee.

Het probleem zit hem naar mijn mening ook helemaal niet in het geloof, maar in de mensheid. Geef mensen een klein beetje macht en ze zullen er misbruik van maken. Dit is in de politiek zo, maar zeker ook in het geloof. De mensheid is nou eenmaal niet ideaal en als mensen geld en macht ruiken zullen ze er alles voor doen om die te pakken. Dit verklaart dan ook de eeuwenlange vetes tussen de diverse geloven in deze wereld.

Je kan en mag groepen niet generaliseren (zie Wilders), maar laat de mensen die dan zogenaamd het verstand hebben daar dan ook geen aandacht aan besteden. Ik zie in de kranten dat half Nederland Wilders wil gaan aanklagen. Sommige idioten verwijzen zelfs naar Volkert van der G (waar is Volkert als je hem nodig hebt). Ik zie straks het hele circus weer voor me: Wilders in de rechtszaal, alles live op TV. Wat een podium voor deze meneer met een zachte G.

En laten we ons even verplaatsen in de mensen uit de grote steden. Er is een probleem met allochtonen. De politiek heeft dit allemaal jaren ontkend. (Keurige struisvogelpolitiek van met name de PvdA). Als bij mij voor de derde keer mijn portiek wordt bevuild door een dronken Pool, ik zou zijn beroofd door iemand met een huidskleur of ik als homoseksueel continu zou worden bedreigd door allochtonen, zou ik ook PVV gaan stemmen. Misschien is dit een beetje gechargeerd, maar mensen moeten deze situaties eens proberen te bekijken vanuit dit oogpunt.

Je kan van de gevestigde politiek heel veel zeggen, maar dat ze principieel zijn absoluut niet. Als je bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen op de VVD zou hebben gestemd, moet je je haast wel genaaid, maar niet genomen voelen door de heer Rutte. Het halve verkiezingsprogramma werd de dag na de verkiezingen direct in de prullenbak gegooid en is er nooit meer uit opgevist. Of je zal maar op de wolf in schaapskleren Samsom hebben gestemd. Tijdens elk debat stond hij te liegen alsof het gedrukt stond.

We zijn in Nederland gewoon te ver doorgedraaid. Laten we nou gewoon eens iedereen accepteren zoals hij of zij is. Groen, geel, wit, zwart, bruin, rose, paars, homo, lesbisch, pro 010, pro 020 (ok, dat is lastig), maar mensen eens beoordelen op wie ze zijn en wat ze doen. Het zou het leven in dit land echt een stuk prettiger maken."