Nieuws/Wat U Zegt
983896
Wat U Zegt

'Kentekengestuntel'

Wim Hemelaar krijgt van de Belastingdienst een naheffingsaanslag, omdat een van zijn auto's zonder zijn handelaarskenteken in december 2013 gefotografeerd is in Breda. Hij is stomverbaasd, de auto staat in Zaandam. "Een naheffingsaanslag van 838 euro!"

Als kleine zelfstandige herstel en verkoop ik gebruikte auto’s.

In november 2013 heb ik een zwaar beschadigde Volkswagen Caddy ingekocht, met als laatste letter op het kenteken een P. Die zet ik op mijn bedrijfsvoorraad. Nu krijg ik van de Belastingdienst een naheffingsaanslag, omdat de auto zonder mijn handelaarskenteken in december 2013 gefotografeerd is in Breda. Ik ben stomverbaasd, de auto staat hier in Zaandam. Een naheffingsaanslag van 838 euro!

Schroef

Als ik de erg slechte foto nader bestudeer, zie ik dat de laatste letter van het kenteken een F is. Omdat de kentekenplaat met schroeven op de auto bevestigd is, en de schroef dicht bij de F staat, zou je er met enige fantasie een P van kunnen maken, en dan kom je uit op ’mijn’ VW Caddy.

Maar op de wazige foto is ook te zien, dat het hier een Citroën Berlingo betreft. Ik toets het kenteken in met als laatste letter een F, en ja hoor, een Berlingo. Dus geen VW maar een Citroën.

Ik bel naar de Belastingdienst om een hoop werk uit te sparen. Men zal mij terugbellen. Dat gebeurt ook de volgende dag, door een amper de Nederlandse taal beheersende telefoniste, met de mededeling dat men zich niet vergist: het is mijn VW.

Nu moet ik wachten op de definitieve aanslag, in bezwaar enzovoort, terwijl een peuter al ziet dat dit een domme fout is. Hier word ik nu doodmoe van!

Heeft u soortgelijke ervaringen met de Balstingdienst?