Nieuws/Wat U Zegt
988440
Wat U Zegt

Gps in plaats van trajectcontrole

De trajectcontrole staat uit omdat de apparatuur verouderd is, schreef De Telegraaf vanochtend. Zou het dan geen beter idee zijn om de apparatuur in auto's te installeren, en alleen maar als waarschuwingssysteem?, oppert Jan van Meurs uit Huizen (NH).

"Aangenomen dat de trajectcontroles uitsluitend ter verhoging van de verkeersveiligheid zijn, is het mogelijk een relatief simpele oplossing om een gps-waarschuwingssysteem op de markt te brengen dat de autobestuurder via een signaal op dashboard of voorruit aangeeft of hij wel of niet in overtreding is op de weg waarop hij rijdt.

Via de nieuwste technieken, die al in veel auto’s aanwezig zijn, kan het gps-signaal bovendien door de cruisecontrol en/of snelheidsbegrenzer overgenomen worden, zodat ook de snelheid automatisch aangepast wordt. De verkeersveiligheid zal sterk verbeteren, vele honderden politie- en justitiemedewerkers kunnen andere taken verrichten en een groot deel van de jaarlijkse 1 miljard euro aan verkeersboetes komt ten goede aan de koopkracht."

Wat vindt u van dit plan? Juicht u het toe, of denkt u dat er meer snelheidsduivels en ongelukken van komen? U kunt hieronder bijdragen aan de discussie.