Nieuws/Wat U Zegt
994325914
Wat U Zegt

Brief 1 ’Discriminatie Chinezen beschamend’

Nu blijkt dat Chinese mensen in ons land uitgescholden en gediscrimineerd worden omdat het coronavirus voor het eerst in China ontdekt werd. Waar hebben we het vredesnaam over, vraagt Maarten van Wamelen zich af?

En waar zijn wij mee bezig om dit zo te uiten? Chinezen hebben zich evenals de Indische mensen destijds geruisloos aangepast aan onze samenleving en zijn perfect geïntegreerd. En wat waren we er blij mee! Hardwerkende mensen die nu door die onbenullen onterecht voor van alles worden uitgemaakt. Wat zijn wij voor een volk aan het worden? Een land waarin kinderen van 14 jaar messen dragen en elkaar om niks te lijf gaan en slachtoffers maken… om niks! Kinderen zijn het nog! Een land waarin ambulancebroeders en politiemensen, die zich voor onze veiligheid inzetten, worden bestookt met vuurwerk, uitgescholden en door groepen jongeren worden aangevallen… Wat bezielt deze mensen?

Mensen die nu de wereldwijde uitbraak van het coronavirus gebruiken om de Chinese gemeenschap in ons land te discrimineren moeten zich diep schamen.

Maarten van Wamelen, Aerdenhout