995421
Wat U Zegt

'SBS en de kijker'

Het heeft even geduurd maar Mark uit Heiloo is er nu toch echt achter waarom de SBS-groep een probleem met de kijkcijfers heeft.

"Afgelopen zondag bleek ineens de serie Revolution, op Veronica,  gestopt te zijn. Er zouden te weinig kijkers (250.000) zijn. Een herhaling van NCIS LA schijnt meer kijkers aan te spreken. Op Facebook en Twitter gaven vele medekijkers aan niet blij te zijn met het stoppen van de serie. Een aantal weken geleden was de serie al van de maandagavond naar de zondagavond (22:20 uur) gegaan. Dit was zonder vooraankondiging gebeurd, dus toen waren er ook al klachten. Hier is dus 1 probleem: Er wordt niet/slecht gecommuniceerd naar de kijker.

Maar uit de diverse opmerkingen maakte ik op dat een boel kijkers hetzelfde doen als wij: Het programma wordt opgenomen en later bekeken.

Ik ging eens na en wat blijkt: Wij nemen alle programma’s van de SBS-groep op die wij willen zien. De Masterchef programma’s van Net 5 (hebben wel het probleem dat de starttijd wel eens 5 minuten kan verschillen), de donderdagavond van SBS6 (Castle, Mentalist, House, enz) en zo ook de series Under the Dome en Revolution.

Wat ik dus denk is dat het dagelijkse kijk- en luisteronderzoek niet meer voldoet, want wij zullen niet de enigen zijn die op deze manier televisie kijken. Misschien dat het voor een gedeelte van de programma’s redelijk opgaat, maar als je een (leuke) serie naar een onmogelijk tijd gaat verplaatsen zullen er of kijkers afhaken of zij zullen het programma opnemen.

Hopelijk gaat er bij Sanoma/Talpa een lichtje branden en kunnen ze beter gaan kijken wanneer er wat geprogrammeerd staat i.p.v. zo moeilijk te knutselen aan ondoordachte acties zoals het stoppen van series, steeds wisselende uitzendtijden en hoe te communiceren naar de kijkers.

Is dit ook uw ervaring bij SBS? En hoe zit dat bij andere zenders?