995457
Wat U Zegt

'Waarvoor betaal ik belasting?'

"Het is weer tijd voor aanslagen. De staat, de gemeente, het waterschap allen slaan weer toe! Maar de rechtvaardigheid is zoek", meent Ernst uit Almelo. "Waarvoor betaal ik belasting ? Wat krijg ik er voor terug?"

"Volgens mij is het niet meer dan dat, een belasting. En ik moet betalen anders worden 'invorderingsmaatregelen' genomen.

Wegenbelasting, klink logisch. Maar op wegen hoef je niet te rekenen, dus werd wegenbelasting hernoemd naar houderschapsbelasting. Dat maakt ook alvast de weg vrij voor een nieuwe vorm van wegenbelasting: de killometerheffing. Afvalstoffenheffing, ik betaal net zoveel als een gezin met 15 kinderen. Rioolrecht en zuiveringsheffing, twee keer betalen voor hetzelfde, en ook nog eens net zoveel als grote gezinnen. Gemeentebelasting (OZB) en waterschapsbelasting. Zowel gemeente als waterschap belooft te zorgen dat ik droge voeten houd. De straten staan dus regelmatig blank. Zo houd de gemeente geld over voor hun hobbies (nieuw gemeentehuis, nieuw stadion). Waarvoor betaal ik belasting?

Wij zijn benieuwd naar uw reactie.