995545
Wat U Zegt

'Hervorming schaatssport nodig'

R. Buse uit Zandvoort is blij met de olympische resulltaten van de Oranje schaatsers maar is het eens met de kritiek dat schaatssport in de huidige vorm voor de tv-toeschouwer wat  saai gaat worden. Tijd voor hervorming, vindt hij. Hieronder doet hij wat suggesties.

"Iedereen is nu super blij met de olympische resulltaten van de Oranje schaatsers maar ik ben het eens met de kritiek dat schaatssport in de huidige vorm voor de tv-toeschouwer wat  saai gaat worden, zowel op nationaal als op olympisch niveau. Het gaat overeenkomst krijgen met  de steeds meer voorspelbare Formule 1 race uitslagen. Het land (en/of sponsors) dat er het meeste geld in steekt  zal steeds de beste resultaten boeken.

De wedstrijden zouden anders moeten zijn. Bij voorbeeld niet linksom rond de baan schaatsen maar eens rechtsom.  Andere bochtentechniek leren.  Interesssant om te zien wie dat kunstje het beste kan. En aub geen schreeuwende coaches langs de kant die schaatsers dirigeren. Zelf tempo beslissen en kijken naar tegenstander.

Voorts, in plaats van ploegenachtervolging zou er een massastart moeten komen over 15 km. met  1-2-en 3 prijzen voor snelste man/vrouw op 1 - 5 - 10 en 15 km te verdienen met tussensprints. Men zou elkaar opjagen en slechts de schaatsers met meeste durf/uithouding zou kunnen winnen."

Heeft u ideeën hoe de wedstrijden spannender kunnen of houdt u alles liever bij het oude? Wij zijn benieuwd naar uw reactie.