Nieuws/Wat U Zegt
996724
Wat U Zegt

Het nieuwe gedogen

Lezer Dijkers was er er helemaal klaar voor: het debat rond het functioneren van minister Plasterk. Het werd voor hem een grote teleurstelling. Vindt u ook dat opstappen de enige optie zou zijn geweest?

Dijkers

Ik was nieuwsgierig hoe het Plasterkdebat zou gaan, de messen waren geslepen. Nederigheid en door het stof van Plasterk vanaf bijna minuut 1. Ik vind dat een bij gezagspositie met zo'n invloed het niet past om nederig te zijn of door het stof te gaan. Niet goed? Dan opstappen. De oppositie was daar duidelijk over. De 2e reden voor mijn interesse was waarom de coalitie er zo zeker van was dat het debat goed af zou lopen voor Plasterk. Dat bleek vannacht na het indienen  van de motie door een krachtige en duidelijke D66 leider Pechtold.

Deze uitslag was vooraf al bekend. CU en SGP verloochenen zichzelf en hun mandaat. Je kunt niet achter deze sterk falende minister staan. "Godsonmogelijk" vind ik dat,  om maar in hun jargon te blijven.  Tegen alle redelijkheid en feiten in. Maar toch doorgaan. Wilders' gedoogconstructie was tenminste nog duidelijk en bleek consequenties te hebben. Deze uitslag stond al vast, dat kan niet anders. Vandaar de lachende gezichten bij de coalitie de laatste dagen. "Wij hebben vertrouwen in de uitslag".  De ruilhandel heeft al plaatsgevonden. En de burger? Staat weer in zijn kiezershemd dat steeds grijzer begint te worden. Verkleurd, vaal, nutteloos. Ik voel mij weer maar eens voor het lapje gehouden.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl.