998910
Wat U Zegt

'Schoon genoeg van Belastingdienst'

Peter Passé kocht begin 2012 een nieuwe (toen energiezuinige) auto. Goed voor de economie, het milieu en mijn eigen knip, dacht hij. Wat dat laatste betreft kwam hij bedrogen uit.

"De boodschap daarbij was dat er per 1 januari 2014 waarschijnlijk wegenbelasting betaald zou moeten worden. In december een schrijven gehad met de droevige boodschap dat mijn auto per 1 januari niet meer schoon genoeg is voor de regering.

Begin januari een mededeling van de Belastingdienst dat het bedrag 65 euro per kwartaal zou zijn en per maand werd geïnd. Wie schetst mijn verbazing, er werd een bedrag van 218 euro geïnd. Bedrag gestorneerd en opheldering vragen bij de Belastingdienst leidde tot een ingestudeerd verhaal dat dit een foute berekening is en er eigenlijk 262 euro moet worden geïnd, de resterende 44 euro zou verdeeld worden over twee maanden.

Op de vraag waar dit bedrag vandaan komt werd een ontwijkend ’weet ik niet’ gegeven en waarom zij deze fout niet schriftelijk hebben rechtgezet wist ook niemand, twee keer in de wacht gezet om het na te vragen.

Wanneer roept de regering deze wanstaltige organisatie eens terug? Als ik een fout bedrag stort krijg ik een boete, maar zij hoeven niet eens hun excuses aan te bieden en de fout te herstellen."